Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τάσσος Παπαδόπουλος, ένας κατασκευασμένος «ήρωας»


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακηρύχθηκε σε «ήρωα» μετά το ΟΧΙ που προέβαλε στο σχέδιο Ανάν με το γνωστό δακρύβρεκτο διάγγελμα του. Έτσι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανεβιβάσθη στο ίδιο βάθρο με τον Αυξεντίου και τον Λεωνίδα! Έτσι όμως ευτελίζεται η ιερά αξία του Ήρωος.

Κατ’ αρχήν το σχέδιο Ανάν θα έπρεπε να είχε απορριφθεί εξ αρχής από την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Τάσσο Παπαδόπουλο ως σχέδιο απαράδεκτο και να μην είχε τεθεί ποτέ σε δημοψήφισμα.

Όμως ο Τάσσος Παπαδόπουλος το απεδέχθη και το έθεσε σε δημοψήφισμα αναιρώντας έτσι την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνέχεια βγήκε να πει ΟΧΙ και να οδηγήσει τον Λαό σε μια περιπέτεια που θα μπορούσε να ξεσπάσει σε εμφύλιο πόλεμο. Με την κατάθεση του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα προχώρησε και στην πράξη εσχάτης προδοσίας που ήταν η αποδοχή διπλού δημοψηφίσματος με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των εποίκων.

Η προδοτική αυτή πράξη ανεβάθμισε το κατοχικό μόρφωμα σε «λαό» με ξεχωριστό εκλογικό σώμα και πολιτοποίησε όλους ανεξαιρέτως τους εποίκους κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητος, η οποία ορίζει τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου. Πριν το δημοψήφισμα του 2004 ο Τάσσος Παπαδόπουλος επέτρεψε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και άφησε ανοικτή την διέλευση προς τα κατεχόμενα, ύστερα από το ελεγχόμενο άνοιγμα των οδοφραγμάτων από τις κατοχικές δυνάμεις και τον Ντενκτάς το 2003.

Με αυτό το τέχνασμα στήριξε οικονομικά την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού και το κατοχικό μόρφωμα. Αμέσως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2004 απεδέχθη τον λεγόμενο κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και ανεγνώρισε άμεσα τα όργανα του κατοχικού μορφώματος όπως το εμπορικό επιμελητήριο των κατακτητών, στο οποίο έδωσε το δικαίωμα να βαπτίζει τα τουρκικά προϊόντα σε τουρκοκυπριακά και να περνούν ανενόχλητα στην ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πράξη αυτή εκτός του ότι ήταν προδοτική οικονομική συναλλαγή με τους κατακτητές, έπληξε ανεπανόρθωτα την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και περισσότερο τα αγροτικά λαϊκά στρώματα.

Μέσα από αυτά τα ανοίγματα προς το κατοχικό μόρφωμα άρχισαν να εισέρχωνται «τουρκοκύπριοι» εργάτες στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να χάνουν την δουλειά τους οι νόμιμοι Κύπριοι πολίτες.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών των μεθοδευμένων υποχωρήσεων που ανεβάθμισαν εμπράγματα το κατοχικό μόρφωμα, έρχεται η συμφωνία της 8ης Ιουλίου που επαναφέρει την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στο τραπέζι των συνομιλιών και αφήνει επίσης αδιευκρίνιστο τον όρο του στάτους κβο ώστε να μπορούν οι Τούρκοι να περάσουν σε αυτό τον όρο την προπαγάνδα περί απομονώσεώς τους (πράγμα που επανέλαβε και ο Αναστασιάδης στο κοινό ανακοινωθέν).


Αυτός είναι με λίγα λόγια ο «ήρωας» που κατασκεύασε το κατεστημένο της εθνικής μειοδοσίας που εξουσιάζει την Πατρίδα από το 1959 μέχρι σήμερα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου