Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Σκέψεις πάνω στην στρατηγική ασφάλεια του Ελληνισμού


Πολλοί Έλληνες επιζητούν μία γεωπολιτική στροφή της Ελλάδος προς την Ρωσσία. Εγώ θα προσέθετα Κίνα και Ινδία, χώρες BRICS, Αραβικό κόσμο, και Αφρική.

Όμως πρέπει να ξεφύγουμε από τις επιδερμικές αναλύσεις. Μία τέτοια στροφή, με βάση τις σημερινές ραγδαίως επιδεινούμενες συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο πχ Ουκρανία, σημαίνει ότι αλλάζουμε στρατόπεδο συμμάχων. 

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να περικυκλώσουν την Κίνα με πολλαπλές συμμαχίες. Μεταφέρουν πολλά πλοία τους από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό και ενισχύουν τα στρατιωτικά γυμνάσια με την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες. Επιπλέον οι κορυφαίοι Αμερικανοί αναλυτές μιλούν ανοικτά για δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο με την Ρωσσία. 

Αν λοιπόν πραγματοποιήσουμε την γεωπολιτική στροφή, σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Ρωσσία στην αντιπαράθεσή της με την Δύση στο ζήτημα της Ουκρανίας, ώστε να απαιτούμε να μας υποστηρίξει η Ρωσσία στην αντιπαράθεσή μας με την Τουρκία. Θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Κίνα στην αντιπαράθεσή της με την Ιαπωνία, ώστε να απαιτούμε η Κίνα με την σειρά της να μας υποστηρίξει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση της Ελλάδος με τους τζιχαντιστές ή τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. 

Δηλαδή μία συμμαχία δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη καλών σχέσεων με έναν εταίρο. Οι εχθροί του θα γίνουν εχθροί μας, και οι φίλοι του φίλοι μας. 

Αυτό σημαίνει ψύχρανση των σχέσεων με πολλά κράτη του δυτικού ημισφαιρίου. Πχ με την Αυστραλία, καθότι η Αυστραλία ευρίσκεται σε συμμαχία με τις ΗΠΑ και σε τροχιά συγκρούσεως με την Κίνα.

Το αυτό θα ισχύσει με τα κράτη της ΕΕ, τις ΗΠΑ, και τον Καναδά, σε περίπτωση που ταχθούμε με το μέρος χωρών όπως η Ρωσσία και η Κίνα. 

Αυτό όμως που δεν έχει συζητηθεί σε αρκετούς κύκλους που επιζητούν γεωπολιτική στροφή της Ελλάδος είναι τί θα γίνει με τους Ελληνικούς πληθυσμούς που κατοικούν σε χώρες φίλα προσκείμενες προς τις ΗΠΑ. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής Ομογένειας διαβιοί στην Δύση. 

Αν η Ελλάδα κάνει γεωπολιτική στροφή, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους πληθυσμούς να παραμένουν εκεί. Είναι σαν να δημιουργούμε εν δυνάμει αιχμαλώτους στα χέρια των δυτικών ιμπεριαλιστών. 

Ένα μελλοντικό σενάριο που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι να συγκρουστούν οι δύο συνασπισμοί, και εμείς να πολεμήσουμε με το μέρος του νέου ανατολικού συνασπισμού, και να έχουμε απέναντί μας δυτικούς στρατιώτες όπου στις τάξεις τους θα συμπεριλαμβάνονται Έλληνες ομογενείς. 

Ο Ελληνισμός έχει ανάγκη από σοβαρό σχεδιασμό της στρατηγικής του ασφαλείας.

Ενώ είμαι υπέρ της γεωπολιτικής στροφής της Ελλάδος, διαπιστώνω ότι η συζήτηση δεν εμπλουτίζεται με τα προβλήματα που θα ανακύψουν από μία τέτοια στροφή. 

Και ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η ανάγκη να μεταναστεύσουν οι Ελληνικοί ομογενειακοί πληθυσμοί σε άλλες χώρες διότι με αρκετούς σημερινούς "συμμάχους" σε λίγο καιρό θα είμαστε εχθροί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου